Madeira – zajímavá místa

Madeira beze sporu skrývá spoustu krásných a zajímavých míst. My jsme pro vás vybrali pár těch méně známých, která určitě stojí za návštěvu. Ať už se jedná o unikátní lanovku, zvláštně umístěný vodopád, místa na koupání, nebo i vedlejší ostrov Porto Santo, který je od Madeiry naprosto odlišný.

Porto Santo

Lanovka do hlubin

Rozhodně zajímavější zážitek, než drahá lanovka ve Funchalu, je tato za pouhé 3EUR. Nejenom, že to je nejstrmější lanovka v Evropě, ale také Vás za pár minut odveze 450 výškových metrů dolů na pláž a k malebné rybářské osadě Calhau Das Asadas.

Myčka vodopádem

Stačí sjet z dálnice na starou cestu podél jižního pobřeží a uvidíte, jak si místní myjou svoje auta zadarmo a ekologicky :-).

Koupání

Piscinas Naturais da Doca do Cavacas

Kousek od centra Funchalu, dokonce sem jezdí i MHD. Nahoře je pěkná dlouhá promenáda a na jejím konci schody dolů k tomuto koupališti. Členitá zákoutí na ležení poskytují soukromí, do vody vede několikero schodišť. Když jsou velké vlny, dá se koupat jen uvnitř přírodního bazénu, když je moře klidné, můžete i ven. V bazénu jsou i rybičky, které vám oždibou nohy úplně zadarmo 🙂 Na místě je bistro i restaurace. A kousek vedle je vstup do tunelu, kterým se dá projít na dlouhou kamennou pláž. Koupat se na ní ale nedá.

Piscinas Naturais Velhas

Jedno ze známějších, ale moc krásných koupališť, v Porto Moníz na severozápadě ostrova. Bazény jsou velké, areál pojme i větší množství lidí a nabízí i širší zázemí v podobě sprch, šaten a stánků. Závětří je tu pomálu, ale zase se tu krásně plave a chilluje ve vodě a pod různými mostky.

Porto Santo

Ostrov 20 min letadlem nebo 2hod trajektem z Funchalu. Ideální a krásné místo na jedno či dvoudenní výlet.

Easyrider po nekonečné jižní pláži.

Perfektní je půjčit si kolo a objet ostrov, jak jsem to udělal i já. V severozápadní části jsou krásné kopce a několik kratších treků s nádhernými výhledy.

Celý jih ostrova zabírá cca 10km dlouhá písečná pláž, což je věc kterou přímo na Madeiře nikde nenajdete.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.