Drauradweg Den 2: Lienz – Villach

  • 115 km
  • 4:56
  • Elevation gain: 437 m
  • Mapa
Dnes už se pár kopečků objevilo

Druhý den pokračoval ve stejně pohodovém tempu jako ten první. Cesta krásně ubíhala, výhledy parádní a otevřených hospod pomálu, takže jsme se ani nemohli moc zastavovat. Když jsme těsně před Spittalem, což měl být náš dnešní cíl, byli ve 3 hodiny, řekli jsme si, že to by bylo zbytečné, a pokračovali až do Villachu. A tak jsem pokořila svůj osobní rekord z Alpe Adria a ujela za den 115 km.

Den jsme započali vydatnou snídaní v restauraci aquaparku. Samotné by nás nikdy nenapadlo jít tam na snídani, ale ukázalo se to jako ten nejlepší tip od místních.

Dobře posílení jsme vyrazili na cestu po krásné asfaltové cyklostezce podél Drávy. Počasí ideální, výhledy parádní, svištělo to v podstatě samo. Po chvíli se cesta začala vlnit, přišlo pár kopečků skrz krásný les, až jsme se napojili na úsek Alpe Adria, který jsme jeli loni. Zhruba 25 km před Villachem se Myshak nechal zlákat krásně vypadající řekou a vykoupal se. Bylo to prý dost studené.

Večer ve Villachu byl moc fajn, nejdřív skvělá večeře v nově otevřeném podniku Radius 68 a pak pár skleniček v ulici Lederergasse.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.