Drauradweg Den 1: San Candido (IT) – Lienz (AT)

  • 44,5 km
  • 1:40
  • Elevation gain +75 m
  • Mapa

Drávská cyklostezka sice oficiálně začíná v Dobbiaco-Toblauch, tam se ale z nějakého nám neznámého důvodu nedá dojet vlakem i s kolem. Museli jsme tedy vystoupit o 1 zastávku a 5 kilometrů dřív. I tak to ale byl parádní úvod celé cesty.

Z Prahy jsme vyrazili pozdě, jak už bohužel bývá naším zvykem. Plán byl dojet do Lienze, tam sednout i s koly na vlak ve 14:50, dojet do Dobbiaco a pak na kole zpátky. Vlak ve 14:50 jsme samozřejmě nestihli. Jeli jsme v 16:50, v San Candido jsme byli před 18h.

Dali jsme se tedy hned bez okolků na cestu zpět. Nádherné hory se tyčily po obou stranách údolí, výhledy naprosto dechberoucí a po krásné asfaltové cyklostezce to svištělo jedna radost. Ještě na italské straně jsme zastavili na večeři a byli extrémně spokojení s cuketovou polévkou, těstovinami s liškami a jelením gulášem. Stálo to za to, i přes to, že jsme přišli o denní světlo.

Svištěli jsme dál podél Drávy, která je v tomto úseku svižnou horskou bystřinou, a krátce po přejezdu hranic do Rakouska se začalo rychle stmívat. I přes světla jsme neviděli skoro nic, ale aspoň vedla cyklostezka separátně od silnice. Míjeli jsme spoustu krásných, ale zavřených míst na posezení, až jsme dojeli zpět do Lienze na ubytování.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.